Пошук по сайту

Головна сторінка   Бланки   Договори   Заповнення бланків   

Наказ

Наказ







Комунальний заклад освіти «Середня загальноосвітня школа №56»

Дніпропетровської міської ради




НАКАЗ
03 вересня 2015 м. Дніпропетровськ № ____
Про організацію харчування

учнів школи на 2015/2016 н.р.
Керуючись ст. 22 Закону України «Про загальну середню освіту», на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» та № 116 від 02. 02. 2013 р «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладання податком на додану вартість», спільним наказом Міністерства охорони здоров’я та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», наказом Міністерства економіки України від 01.08.2006 № 265 «Про затвердження Методичних рекомендацій з організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», Державними санітарними правилами і нормами влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організацій навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01, на виконання рішення Дніпропетровської міської ради від 07.09.2015 № 532 «Про затвердження Положення про організацію харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах міста» , з метою недопущення порушень вимог чинного законодавства з організації харчування, охорони здоров’я дітей
Наказую:

  1. Забезпечити суворе дотримання вимог чинного законодавства щодо організації харчування;

  2. Забезпечити суворе дотримання Порядку організації харчування дітей у школі, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти та науки України від 01.06.2005 № 242/329;

  3. Організувати харчування дітей, додержуючи вимог санітарного законодавства на харчоблоці ( їдальні, буфеті) у школі, проведення профілактичних та поточних дезінфекційних заходів.

  4. Тримати на особливому контролі якість продуктів харчування та продовольчої сировини, що надходять до школи, з урахуванням супровідних документів, що свідчать про їх походження та якість.

  5. Здійснювати щоденний контроль за :

  • Станом та якістю організації харчування учнів відповідно до норм, дотримання режиму і графіка харчування, установлених державними санітарними правилами і нормами;

  • Складання щоденних меню-розкладів, що здійснюється медичним працівником, завідувачем виробництва харчоблоку школи на підставі примірних двотижневих меню відповідно до пропозицій конкурсних торгів на закупівлю послуги щодо організації харчування дітей.

  1. Активізувати роз’яснювальну роботу серед учнів з питань дотримання санітарно-гігієнічних норм, збереження і зміцнення здоров’ я.

  2. Постійно інформувати батьківську громадськість про стан організації харчування дітей в школі.

  3. Заступнику директора з виховної роботи Яковенко О. М.

- скласти графік чергування вчителів в обідній залі;

- проводити роз’яснювальну роботу за додержанням дітьми правил особистої гігієни, вживанням гарячих страв;

- проводити виховні заходи щодо раціонального харчування та збереження життя і здоров’я дітей

9. Завгоспу школи Войцехівській Н. А.:

- контролювати санітарно-гігієнічний стан обідньої зали школи;

-своєчасно проводити дезаратизацію та дезинфекцію обладнання їдальні та обідньої зали;

- контролювати прибирання обідньої зали після кожної перерви;

- забезпечувати миючими засобами та рушниками куточок в обідній залі.


  1. Встановити час сніданків для учнів:

1– 5 класи – перша, друга перерва;

6– 11 класи – друга,третя перерва.

  1. Класним керівникам:

  • організувати своєчасне харчування учнів 1 – 11 класів;

  • організувати безкоштовне харчування учнів пільгових категорій;

  • Вести чіткий контроль за харчуванням учнів у їдальні.

  1. Організувати своєчасне харчування учнів 1 – 4 класів за рахунок бюджетних коштів та дворазове харчування за згодою батьків і за рахунок батьківських коштів у кількості:

  1. клас – 35 учнів

2 клас – 37 учнів

3 клас – 39 учнів

  1. клас – 33 учнів

  1. Призначити відповідальними за організацію своєчасного харчування учнів 1 – 4 класів класних керівників:

  1. клас - Мазепу О. В.

2 клас – Головко І. П.

  1. клас – Стовбун Г. В.

  2. клас –Хижняк А. Г.

  1. Призначити відповідальним за харчування дітей у школі

Стовбун Г. В., до обов’язків якої включити:

  • Координацію діяльності за роботою медичного персоналу щодо контролю за харчуванням учнів;

  • Відпрацювання режиму і графіка харчування учнів, режиму чергування педагогічних працівників в обідній залі;

  • Опрацювання інформації щодо кількості дітей, які потребують гарячого харчування (у тому числі дітей пільгових категорій);

  • Участь у бракеражі готової продукції (за відсутності медичного працівника);

  • Контроль за додержанням дітьми правил особистої гігєни та вживанням готових страв, буфетної продукції;

  • Контроль за санітарно-гігєнічним станом обідньої зали.

  • Своєчасно звітувати перед бухгалтерією районного відділу освіти;

  1. .Медичному працівнику Ситниченко Т. М. та зав. Виробництвом Михальченко І. В. :

  • Забезпечити складання щоденних меню на підставі примірного двотижневого меню для всіх учнів школи та розмістити щоденне меню з наведеними натуральними та грошовими нормами на інформаційному стенді обідньої зали.

  • Приймати від постачальника «ФОП Шевченко Євгеній Олесандрович» продукти харчування і продовольчу сировину гарантованої якості, не допускати застосування у школі продуктів харчування невиробничого виготовлення.

  • Проводити щоденний відбір харчових проб згідно вимогам ДСанПіНу;

  • Чітко дотримуватися правил зберігання і сусідства продовольчої сировини та готової продукції у холодильниках та льодниках;

  • Проводити протиепідемічні заходи, спрямовані на попередження спалахів гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь;

  • Зав. виробництвом несе особисту відповідальність за виконання вагових норм готової продукції згідно примірних меню;

  • Мед. сестрі скласти списки дітей, яким потрібно дієтичне харчування, контролювати своєчасне гаряче харчування цими дітьми та слідкувати за їх станом здоров’я

  1. Надавати безкоштовне харчування дітям із малозабезпечених та багатодітних родин ( при наявності всіх необхідних документів).

  2. Провести у всіх класах роз’ яснювальну роботу про обов’язкове гаряче харчування серед учнів 5 – 11 класів.

  3. Розглянути питання харчування на батьківських зборах, запросити медичних фахівців, лікаря-дієтолога.


Контроль за виконанням даного наказу покласти на відповідального за харчування Стовбун Г. В., контроль залишаю за собою.
Директор школи О. І. Рябошапка


Ознайомлені:

Стовбун Г. В.

Хижняк А. Г.

Мазепа О. В.

Головко І. П.

Руденко І. А.

Зінов'єва І. В.

Біла О. О.

Половинка А. Д.

Воловельська І. М.

Якушенко Н. А.

Орленко В. Л.

Ситниченко Т. М.


Михальченко І. В.

поділитися в соціальних мережах



Схожі:

Наказ
Директору Департаменту електроенергетики (Меженний С. Я.) в установленому порядку подати цей наказ на державну реєстрацію до Міністерства...

Наказ
...

Інструкція зі статистики заробітної плати (Наказ Держкомстату від 13. 01. 2004 р. №5)
Наказ Держкомстату від 28. 09. 2005 р. №286 (із змінами, внесеними наказом Држкомстату від 05. 10. 2006 р. №466)

Соціального педагога
Типового положення про атестацію педагогічних працівників України (наказ мо україни від 20. 08. 1993 р. №310), зі змінами та доповненнями...

Наказ. Затверджено порядок зберігання та ведення реєстраційних справ...
Відповідно до вимог статей 3, 24 та 301 Закону України «Про нотаріат» та з метою удосконалення організації роботи щодо реєстрації...

1 Примірний наказ про призначення особи, відповідальної за ведення...
Примірний наказ про покладення організації діловодства та архіву на помічника приватного нотаріуса 28

Наказ
Державній адміністрації залізничного транспорту України (Костюк М. Д.) довести цей наказ до відома причетних працівників залізничного...

Наказ
Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства освіти І науки України від 18. 09. 2009 №873 "Про затвердження Умов прийому...

Наказ
Визнати таким, що втратив чинність, наказ Державного комітету України по нагляду за охороною праці від 01 жовтня 1997 року n 254...

Наказ
Визнати таким, що втратив чинність, наказ Державного комітету України по нагляду за охороною праці від 01 жовтня 1997 року №254 "Про...

Наказ
Визнати таким, що втратив чинність, наказ Державного комітету України по нагляду за охороною праці від 01 жовтня 1997 року №254"Про...

Огляд новин законодавства
Аткової звітності платників податків, Інструкція з підготовки І подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного...

Зі змінами наказ 16. 04. 2014 №270 Бронхіальна астма Адаптована клінічна...
Головний позаштатний спеціаліст моз україни (до 10. 12. 2012–Наказ моз україни №526-К) координатор груп спеціальності «Педіатрія»,...

Наказ
Ауки України від 24 липня 2001 року №533 «Про затвердження Порядку державної атестації загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних...

Платник податку на доходи фізичних осіб має право на податкову знижку...
Міністерства фінансів України від 16. 06. 2015 №560, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 03. 07. 2015 за №783/27228 (далі...

До початку роботи
Правил пожежної безпеки для закладів, установ І організацій системи освіти України (Наказ Міністерства освіти України І гудпо мвс...

Зразок заповненої заяви про призначення усіх видів допомоги затверджено...
Затверджено наказ Міністерства праці та соціальної політики України 22. 07. 2003 №205

Щодо дати виникнення податкових зобов’язань з податку на додану вартість...
Наказ №943), яким внесені зміни до наказу Мінфіну України від 11. 02. 2016 №49 «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу...



База даних захищена авторським правом © 2020
звернутися до адміністрації




blanki-ua.com.ua


Головна сторінка

Бланки резюме
Бланк довіреності
Бланк заяв
Заява зразок
Договір розірвання
Зразок позовної заяви
Заява на паспорт